Bästa medlemskorten

Bästa medlemskorten

Att vara medlem i ett flertal olika butikers kundklubbar är ett enkelt sätt att få shoppingen något billigare. Ibland är medlemskapet kopplat till bank- kreditkortet vilket gör att man får bonus så fort som detta kort används för betalning. I andra fall behöver personnummer uppges eller bonuskort dras. I en undersökning som genomfördes av Aftonbladet 2014 visade det sig att butikerna verkligen ger olika stor bonus till sina medlemmar.
Ibland är det en bonustrappa som företagen erbjuder. De som handlar för små summor varje år kanske får 1% i återbäring medan de som handlar för 10.000-tals kronor får återbäring upp till 5%. I undersökningen räknade därför Aftonbladet på två olika inköpsnivåer, 2000kr och 5000kr. Det ska direkt tilläggas att många av de företag som har bonustrappor kräver inköp för mer än 5000kr per år för att den högsta bonusen ska fås. Ett exempel är Stadium. I denna jämförelse togs enbart inköp upp för 5000kr per år. Detta ger 200kr i bonus hos detta företag (4%). Men om inköp sker för 20.000 fås en bonus på 2000kr vilket är 10%. Men jämförelsen visar ändå en inriktning på hur företagen erbjuder bonus.

Inköp på 5000kr

Vid inköp på 5000kr var SIBA, Mekonomen och Body Shop bäst. Dessa gav en återbäring på 500kr vilket är hela 10%. Sedan var det ganska långt ner till nästa nivå. De som kom på delad andraplats gav nämligen 250kr i återbäring (5%). Bland dessa företag fanns Kappahl och Polarn & Pyret.

Inköp på 2000kr

Även här vann SIBA med en återbäring på 200kr (10%). Det vanligaste var att återbäringen var på 5% och bland företag som erbjöd denna nivå fanns MQ, Kappahl, Mekonomen och Body Shop.

Profilbild
Senaste inläggen av Hilma Larsson (se alla)
Profilbild
Hilma Larsson

Mode brukar främst förknippas med estetik. Men fokus på funktion kommer starkt och själv har jag hellre slitstarka arbetsbyxor än svindyra modebrallor. Det är även den rollen jag delvis kommer att ha som skribent. Följ mig och du kommer få läsa om kängorna som håller i 20 år, vad som är viktigt i val av vandringsbyxor och vilka ryggsäckar som fått bäst i test.