Allt du behöver veta om stödstrumpor

Allt du behöver veta om stödstrumpor

Det är inte bara äldre människor som kan ha nytta av stödstrumpor – det passar även utmärkt för den som tränar, den som är gravid, den som reser mycket eller faktiskt för vem som helst. Strumporna sitter åt hårt och ger ett skönt stöd, något som kan vara bra i många olika situationer.

Stödstrumpor – för vem?

Stödstrumpor förknippas ofta med äldre personer men alla kan faktiskt bära dessa åtsittande och faktiskt ganska bekväma strumpor. Den som tränar hårt kan ha god nytta av ett par stöd, – eller kompressionsstrumpor då det gör att musklerna återhämtar sig snabbare.

Som gravid är det vanligt med vätska i fötter och ben och även här kan dom åtsittande strumporna göra skillnad, lika väl som för den med dålig blodcirkulation. Även den som flyger långa turer ofta kan ha nytta av ett par, samt den som bara vill avlasta sina hårt arbetande ben och fötter ibland.

Olika modeller

Stödstrumpor finns i många olika modeller och idag behöver man inte oroa sig för att det ska synas att man har ett par på sig. Dom många modellerna gör att man kan välja det man själv gillar, oavsett om det är glatt eller mer diskret. Det som kan skilja strumporna åt är bland annat:

  • Färger och mönster
  • Längd
  • Material, så som nylon och bomull

Med längd menas hur långt upp på benet dom går – det finns både korta modeller och modeller som sträcker sig över eller strax under knät. Det finns även hela strumpbyxor – faktiskt riktigt snygga sådana med glittriga detaljer eller fina mönster.

Användning och skötsel

Det är ingen konst att använda stödstrumpor – är man van kan man bära dom under många timmar varje dag. Till en början kan det dock vara klokt att börja korta stunder åt gången och låta benen och fötterna vänja sig vid det åtsittande känslan. Känns det inte bra är det bara att ta av sig strumporna och prova på nytt vid ett senare tillfälle.

Mellan användningarna behöver man givetvis tvätta sina stödstrumpor och exakt hur man bör göra kan skilja sig beroende på material. Följ tvättanvisningarna som finns och tvätta gärna med ett milt tvättmedel. Undvik blekmedel och sköljmedel och låt sedan strumporna hänga på tork i rumstemperatur. God skötsel förlänger hållbarheten så var noggrann med detta!

Profilbild
Senaste inläggen av Ronald Karlsson (se alla)
Profilbild
Ronald Karlsson

jobbar till vardags i en mindre modebutik. Vår butik kan aldrig konkurrera med de stora kedjorna i pris – däremot i kunskap, personligt bemötande och en unik touch. Inom mode brinner jag framförallt för att hitta den personliga stilen. Att våga utmana sig själv och invanda mönster och välja plagg som både sitter snyggt och förmedlar en personlighet. Vad jag kommer att skriva om? Allt om modetrender till egna idéer inom modebranschen.