Vattenflaska som profilreklam? Ja, med rätt approach

Vattenflaska som profilreklam? Ja, med rätt approach

Vattenflaska som profilreklam? Ja, med rätt approach

Vilka produkter förknippar du med profilreklam? Pennor, godis, kepsar och t-shirts? Eller en vattenflaska? Profilreklam kan hittas på en mängd produkter som används för att marknadsföra och skapa ett starkare varumärke. Att välja produkter utifrån företagets approach kan ge extra stor effekt. Där fyller vattenflaskan en roll.

Speglar hälso- och miljötrend

Varför köpa flaska efter flaska med vatten när man lika gärna kan göra kolsyrat vatten hemma och ta med sig i en vattenflaska? Vattenflaskor som länge förknippades med sportaktiviteter har tagit sig in i vardagslivet då allt fler inser vikten av att dricka mycket vatten. Därmed speglar flaskan både ett hälsosamt liv samt en växande miljömedvetenhet.

Att använda vattenflaskor för profilreklam handlar därmed inte enbart om att ge bort produkter utan även att förmedla ett budskap. Detta inte minst om företaget som ska marknadsföras kan kopplas till produkten. Det kan exempelvis vara ett gym, en hälsokostbutik eller varför inte en välgörenhetsorganisation som borrar brunnar.

Självklart måste inte vattenflaskan ha profilreklam enbart från företag kopplade till hälsa och vatten. Det kan ju även vara bilmärken eller bokförlag. Men till stor sannolikhet ges inte lika stor effekt då människan överlag kopplar samman vad man ser och upplever.

Vattenflaska med multifunktion

En vattenflaska behöver inte bara vara en vattenflaska. Det finns varianter med små fack utanpå. Därmed kan man förvara nycklar, kort eller pengar i dessa fack under träningen. Du behöver inte ha koll på alla dessa saker utan bara en enda sak – vattenflaskan. En praktisk lösning som även kan kopplas till den profilreklam som placeras på produkten.

Billigaste modellen – Flaskhängare

Är målet att nå ut med profilreklamen till så många som möjligt och att därmed hålla nere kostnaden per produkt? Då kan en flaskhängare vara ett passande alternativ. I ena ändan finns en gummikrage som träs över flaskan vilket gör att den fastnar i öglan. I andra ändan finns en karbinhake vilket gör att man därmed kan hänga flaskan på en väska, jacka eller annat mycket enkelt.

Att skapa profilreklam med flaskhängare kostar ca 10 kr styck vilket är betydligt billigare än vattenflaskorna ovan. Den med fack kostar exempelvis ca 100 kr st.

Profilbild
Senaste inläggen av Hilma Larsson (se alla)
Profilbild
Hilma Larsson

Mode brukar främst förknippas med estetik. Men fokus på funktion kommer starkt och själv har jag hellre slitstarka arbetsbyxor än svindyra modebrallor. Det är även den rollen jag delvis kommer att ha som skribent. Följ mig och du kommer få läsa om kängorna som håller i 20 år, vad som är viktigt i val av vandringsbyxor och vilka ryggsäckar som fått bäst i test.