Ta bort lösnaglar – så gör du

Ta bort lösnaglar – så gör du

Lösnaglar är fint och ger en exklusiv känsla. Det är ett roligt tillbehör när man vill känna sig lite extra fin men det finns också dom som bär sina naglar för jämnan. Däremot kan det finns tillfällen när man vill eller behöver ta bort lösnaglar– om inte annat bara för att sätta dit nya. Det finns olika typer av tillfälliga naglar och därmed också olika metoder för att ta bort dom – du kan läsa mer om några av dom här.

Ta bort lösnaglar för engångsbruk

Under en lång tid var lösnaglar för engångsbruk det vanligaste alternativet och det är perfekt om man bara vill vara lite extra fin under en dag eller en kväll. Dessa kan vara självhäftande vilket gör dom både enkla att sätta dit och ta bort, men det finns även sådana som man limmar fast själv med ett speciellt lim. Detta kan vara lite svårare att få bort men det finns ett speciellt medel avsett för detta.

Det kallas för lösnagelremover och påminner lite om aceton. Det kan med fördel appliceras på en bommustuss som man sedan duttar över nageln tills den börjar släppa – något som tar ca 20 minuter. Att ta bort lösnaglar för engångsbruk är enkelt om man bara följer anvisningarna, så var noggrann med det.

Akrylnaglar

Akrylnaglar är en annan typ av lösnagel – kanske den mest slitstarka av dom alla. Akrylen är ett material som härdar snabbt och blir väldigt hårt och lämpar sig därför bra när man vill ha extra långa naglar. Men kanske kommer en dag när man känner att man bill ta bort dom lösnaglar man har och för bästa resultat bör man använda sig av två metoder.

Den första är att slipa ner lösnageln som mycket det går – både på längden och på tjockleken. Därefter använder man sig av samma metod som nämndes ovan, med lösnagelremover (medel för att ta bort lösnaglar) och bomullstussar som får ligga och verka på nageln i 20–30 minuter.

Gelénaglar

Gelenaglar är en annan typ av lösnaglar som är enklast att få bort genom slipning. Detta kan man göra hemma men då behöver man ordentliga verktyg. Det bästa är att gå tillbaka till salongen som gjort naglarna, för att även låta dom fila ner dom och ta fram den vanliga nageln igen. För att ta bort lösnaglar är det viktigt att man använder rätt metod beroende på vilka naglar man har. Tänk på att:

  • Följa anvisningar för olika produkter
  • Ta hjälp om du inte får bort naglarna på egen hand
Profilbild
Senaste inläggen av Berthold Norberg (se alla)
Profilbild
Berthold Norberg

Det går alltid att hitta lägre pris! Det är mitt motto – som ibland går till överdrift enligt vänner och bekanta. Men varför inte spara pengar när möjligheten finns? Jag ger dig råd att få råd – via rabatter, cashback, medlemsförmåner, kreditkort och ibland riktigt märkliga erbjudanden. För att inte glömma second-hand och att det i vissa fall är billigare att hyra istället för att köpa. Shopping ska vara kul, men även billigt.