Olika typer av arbetsskor

Olika typer av arbetsskor

Olika typer av arbetsskor

Att ha riktigt bra arbetsskor på fötterna är viktigt i många typer av yrken. Det är viktigt dels för att skydda fötterna men också för att skona kroppen till exempel från stötar eller mycket gående och/eller stående. Det finns många typer av skor framtagna att bära just på arbetet – nedan kan du läsa mer om vad som skiljer dom från vanliga, samt om några av dom modeller som finns att hitta.

Vad är arbetsskor?

Det som skiljer arbetsskor från ”vanliga” kan vara flera saker. Ett exempel är att många är utrustade med stålhätta, vilket passar den med ett fysiskt tungt arbete där det finns en risk att slå i eller tappa tunga föremål på fötterna.

En annan sak som det ofta pratas om när det kommer till skor som ska bäras under långa arbetsdagar är att dom ska vara ergonomiska och sköna att bära. Detta för att spara på kroppen så mycket det går – alltifrån fötter och knän till rygg. Om man står eller går mycket i sitt arbete är det särskilt viktigt med fotriktiga och bekväma skor som kan bäras hela dagen utan bekymmer.

Några av dom modeller som finns att hitta för den som är på jakt efter ett par arbetsskor är följande:

  • Vinterskor – Vinterskor för arbete är ofta av kängliknande modell, och har ett varmare foder och ett något högre skaft. Kort och gott är det en mer rejäl variant som passar för årets kallare tider, utan att man behöver göra avkall på ergonomi och säkerhet. Finns att välja med stålhätta för den som behöver.
  • Sommarskor – Under kategorin sommarskor för arbete hittar man en mängd olika modeller, alltifrån vanliga sneakers till mer rejäla skor med förstärkningar, slitstarkt material och stålhätta.
  • Lätta arbetsskor – Det finns även en hel del lättare skor att hitta, till exempel den klassiska träskon, som tycks populär inom flera olika yrkesgrupper. Även dessa finns både med och utan stålhätta, samt med eller utan rem bakom hälen.

Vare sig man arbetar som snickare eller sjuksköterska är det viktigt att ha bra på fötterna och utbudet av skor avsedda att bära på jobbet är stort. Många arbetsgivare sponsrar med riktiga skor men om så inte är fallet är det en investering väl värd att göra ur egen ficka.

Profilbild
Senaste inläggen av Ruben Fredriksson (se alla)
Profilbild
Ruben Fredriksson

Sveriges största bloggar handlar om mode, skönhet och shopping. Mitt mål är att en dag leva på att driva en egen blogg där jag tipsar om kollektioner och annat inom mode. Till dess får jag nöja mig med att bidra med artiklar hit ? På fritiden följer jag flera modebloggar, ser på amerikanska ”sitcom” och stänger av TV:n så fort som nyheterna börjar.