Kortfakta om Ysl parfym

Kortfakta om Ysl parfym

Kortfakta om Ysl parfym

Här presenteras kort information om Ysl parfym – och varifrån det kända varumärket kommer ifrån.

Ysl parfym är förkortning för…

Ysl är en förkortning för Yves Saint Laurent. I dess loga skrivs dessa ord ihop med stora bokstäver samtidigt som första bokstaven i varje ord är extra stor. Många säger däremot bara ”ysl” när de hänvisar till märket.

Ysl kännetecknas av…

Ysl kännetecknas av kreativitet och exklusivitet. Det ska upplevas som ett lyxigt märke som erbjuder finare produkter inom både kosmetik och parfym.

Märkets historia började…

Namnet, Yves Saint Laurent, kommer från grundaren som skapade märket redan vid 17 års ålder. Som en mycket respektabel modekaparare under 1900-talet var han självklar profil inom modevärlden. Flera gånger vågade han vara drivande för i att ändra modetrender. När han var 25 år fick han ansvaret över Dior (modehuset) och blev då den yngsta directorn.

År 1961 lanserades märket med hans eget namn. Ett märke som idag är synonymt med kvalité, lyx och exklusivitet.

Exempel på produkter inom parfym är…

  • Black Opium Neon

En eau de Parfum för kvinnor med ett pris på ca 500 kr för 30 ml eller ca 1300 kr för 75 ml. Black Opium är en parfym med orientalisk doft och enligt dem själva är det en doft för ”kvinnor som älskar nattlivet”. Den lanserades 2020 och ingår i serien Black Opium.

  • Ysl Saint Laurent Libre

En parfym som förmedlar självförtroende och självständighet. Beskrivs som en doft för kvinnor som vill markera att de själva väljer vad som är bäst. Här bjuds det på en blommigt fräsch doft med inslag av lavendel. Passar speciellt bra vid ”speciella tillfällen” och är kanske inte den parfym som används till vardags tack vare dess starka karaktär.

  • Manifesto

En parfym som beskrivs passa till passionerade kvinnor vilka älskar frihet och styrka. Med en orientalisk doft, med inslag av blommor, kan doften användas både på kvällar och dagar. Top notes är svarta vinbär, bergamott samt gröna noter. Middle notes är jasmin och liljekonvalj och base notes är vanilj, tonkabönor, sandelträ och cederträ. Doften lanserades 2012 och har sedan dess varit en av de mer köpta produkterna från ysl.

Det är inte bara doften som är hyllning till kvinnan utan även dess flacon som har inspiration från en kvinnokropp.

Profilbild
Senaste inläggen av Ottilia Ivarsson (se alla)
Profilbild
Ottilia Ivarsson

Shopping är mitt stora fritidsintresse och ibland (på skämt) kallar mina vänner mig för ”The Shopper”. Det spelar ingen större roll om det är kattmat och klösbrädor som behöver köpas in eller en helt ny sommargarderob. Jag gillar att gå i affärer, jämföra märken och priser och ta en kaffe på ett café som paus. Även om jag helst shoppar i ”riktiga” butiker så blir det även en hel del online. Jag kommer att skriva krönikor, 10 i topp-listor, allmänna shoppingtips och lite annat. Välkommen!