Jämför mobiloperatörer på olika sätt

Jämför mobiloperatörer på olika sätt

Jämför mobiloperatörer via en jämförelsesida om målet är att hitta lägsta priset. Är det istället täckning, service och speciella tjänster som önskas jämföras behöver operatörernas hemsidor besökas. Detta skiljer de två olika jämförelsesätten åt.

Jämför mobiloperatörer via jämförelsesidor

Det finns ett flertal jämförelsesidor som jämför mobiloperatörer och dess olika abonnemang. Generellt presenteras de olika abonnemangen utifrån hur många GB surfmängd som ingår samt pris. En del räknar även fram pris per GB för att göra det enklare för besökarna att se prisnivåerna tydligare mot varandra.

Utöver denna korta information ingår ofta en tillhörande recension av mobiloperatören. Det som då kan tas upp är det som de flesta kunder anser vara viktigt så som:

  • Vilka abonnemang de erbjuder
  • Vilka betalningsalternativ som finns
  • När supporten har öppet
  • Vilken bindningstid som gäller
  • Stöder de WiFi-samtal och voLTE-samtal?

Jämför via operatörernas hemsidor

Den som jämför mobiloperatörer via jämförelsesidor får en bred bild av de olika operatörerna gällande fördelar och nackdelar. Detta ofta utifrån liknande rubriker/kategorier. Det är generellt det enklaste sättet att hitta billigaste abonnemanget eller det som har bäst täckning inom specifika områden i Sverige.

Däremot tar inte dessa recensioner upp exakt allt om de olika operatörerna och dess abonnemang. Detta speciellt de större operatörerna då det är vanligt att de har många alternativa lösningar, speciella tjänster osv.

Att exempelvis ställa Hallon mot Vimla är relativt enkelt. De har enkla och tydliga abonnemang utan speciellt många unika fördelar. Det är fria samtal, fria sms och en valfri mängd GB. Men en person som jämför mobiloperatörer som är betydligt större kommer se att en rad micro-fördelar kan hittas. Det kan vara allt från delbetalning av fakturan, att det är gratis att ringa till Thailand eller att surfmängden kan ges bort till vänner. Med andra ord funktioner som inte alltid är lätta att nämna i allmänna recensioner.

Vilken väg är bäst?

Jämför mobiloperatörer via jämförelsesidor om det är pris eller surfmängd som önskas jämföras. Det är där som dessa sidor generellt är som starkast. Detta med ett flertal olika jämförelsealternativ. I recensionerna går det även att få en allmän bild av de olika operatörerna.

Är det däremot viktigt att förstå varje enskild fördel så bör operatörens hemsida besökas och avtal läsas ordentligt.

webmaster